Başka dile çevir

24 Ekim 2013 Perşembe

GAVURDAĞI SALATA (GAZİANTEP)



Malzemeler:
  • 4 adet orta boy domates
  • 4 adet küçük salatalık
  • 4-5 adet sivri biber
  • birkaç dal maydanoz
  • 5-6 adet taze soğan
  • arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
  • bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
  • yarım limonun suyu
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • tuz
  • 1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Hazırlanması:
  1. Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
  2. Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. 
  3. En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.

1 yorum: