Başka dile çevir

16 Kasım 2013 Cumartesi

KARNIYARIK


        Merhabalar ..Karnıyarık pişmeyen ev yok zannedersem.Ama hiç bilmeyenler için gelsin bu tarif...


Malzemeler
  • 6 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 250 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  1. Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
  2. Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
  3. Kızgın yağda hafif pembe kızartınız
  4. Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
  5. Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
  6. Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
  7. Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
  8. Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
  9. Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
  10. Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
  11. Afiyet bal şeker olsun  :))

ŞAKŞUKA

Malzemeler
  • * 3 adet orta boy patlıcan
  • * 2 adet çarliston biber
  • kızartmak için sıvıyağ
Sos için
  • - 3 adet orta boy domates
  • - 1 yemek kaşığı salça
  • - 1 adet orta boy soğan
  • - 3-4 diş sarımsak
  • - 1 su bardağı su
  • - 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. 20 dk kadar tuzlu suda bekletin.
  • Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Yeşilbiberleri ve domatesleri minik minik doğrayın.
  • Yağı tavaya dökün ve kızdırın. Süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
  • Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.
  • Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  • Son olarak su ve tuzu ekleyip sosu suyunu çekinceye kadar pişirin
  • Patlıcanları servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapın.
  • Not: 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır
  • Afiyet bal şekerolsun :))