Başka dile çevir

11 Kasım 2013 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ


       Merhabalar sevgili takipçilerim..Annem bilir benim ne kadar bulgur sevdiğimi..Bir bulgurlu tarif vereyim dedim bakalım beğenecekmisiniz..

Malzemeler
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kimyon
Sosu için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5-6 diş sarumsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet domates rendesi
Süslemek için
  • maydanoz
  • bir kase sarımsaklı yoğurt
Köfteleri haşlamak için:
  • 2 litre su
  • Limon tuzu bir çay kaşığı ve normal tuz kaynatilir
Yapılışı
  • Köfte için verilen tüm malzemeler ılık su yardımıyla yoğurulur ve macun kıvamına getirilir,
  • Elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi hafifçe ıslatarak ufak köfteler yapılır bu köfteciklerin üstüne serçe parmakla bastırılıp düğme şekli verilir, unlanmış tepsiye dizilir.
  • Sosu için bir tavada yağ ısıtılır, dövülmüş sarımsak hafifçe kavrulur, biber salçası ve domates rendesi biraz limon suyu eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirilir.
  • Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alınır.
  • Pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve en son olarak ince kıyılmış maydanozla süslenir.NOT: benim maydonuzum kalmamıştı.Fotoğrafta ondan yok :))
  • Afiyet bal şeker olsun.. :)