Başka dile çevir

21 Kasım 2013 Perşembe

KARA LAHANA ÇORBASI


   Yaparken " ya güzel olmazsa" diye korktuğum ama tadına bakanlardan olumlu tepkiler alınca yayınlamaya karar verdiğim bir çorba.Değişik ne yapsam acaba diyenlere...

Malzemeler
  • 1 demet karalahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye veya barbunya
  • ½ su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber veya acı sos
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz-karabiber
  • 5-6 bardak sıcak su 
Yapılışı
  • Karalahanaları, ince kıyın. Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin. Doğradığınız lahanayı bir kaba alın, tuzla ovun. Daha sonra sıkıp bol suyla yıkayın. Soğanları ince doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanaları ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
  • Bulguru, haşlanmış fasulyeyi ve sıcak suyunu ekleyin. Pul biber, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzla baharatlandırın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edip bir taraftan da karıştırın. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın 
  • Afiyet bal şeker olsun :))