Başka dile çevir

5 Kasım 2013 Salı

KAHVELİ TOPLAR

     
    Bu tatlı ikramcıkları çok özel bir günde yaptım.Değerli arkadaşım Songül'e fotoğraflamada yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum.

Malzemeler

  • 200 gr (bir paket) petibör bisküvi
  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
  • Bulamak için hindistan cevizi ve Türk kahvesi
Yapılışı

  • Kremşantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayalım
  • Bisküviyi ister robotta ister elde un ufak edelim :)
  • Toz haldeki bisküviye kremşanti,yarım su bardağı süt,2,5 su bardağı hindiztan cevizi ve 1 yemek kaşığı türk kahvesini ekleyip iyice yoğuralım
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp bazısını hindistan cevizine bazısını da hindistan cevizi Türk kahvesi karışımına bulayıp kürdan batıralım.
  • Afiyet şeker bal olsun :)

KARNIBAHARLI PATATES SALATASI


Merhabalar sevgili takipcilerim..2gunluk aradan sonra yeniden bulusmak guzel.Dis problemim yuzenden yeni yazilar yayinlayamadim.Bu sizlere gitsin:)

KARNIBAHARLI KARIŞIK SALATA
Malzemeler:
-İri greyfurt büyüklüğünde karnıbahar
-2 orta boy patates
-1 orta boy soğan
-4 diş sarımsak
-1,5 su bardağı sulu yoğurt
-3 veya 4 kaşık mayonez
-tuz ,kimyon ve kekik
-1 tane köz kırmızı biber
-3 de 1 demet maydonoz
Yapılışı:
* Öncelikle karnıbaharı çatala gelecek kadar küçük çiçekler haline getirip üzerini örtecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz
*Patatesleri ,soğanı ve sarımsakları rendeyeyip 4-5 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz.
*Patatesler kavrulurken yoğurt ile mayonezi karıştıralım.Biraz tuz ekleyebiliriz.İsteyenler 1diş sarımsak da rendeleyebilir.
*Patatesler kavrulduktan sonra yarımtatlı kaşığı tuz,bir tatlı kaşığı kekik ve bir tatlı kaşığı kimyonu da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
*Eğer bu salatayı ilimler halinde serviz etmek istiyorsak patates tabakasının biraz kalın olması lazım.Bu sebeple küçük bir tabağa(ben en küçük dikdörtgen borcam kullandım)patatesleri yayıyoruz.
*Üzerine hazırladığımız yoğurdun 3 de 1 ini döküp yayıyoruz
*Yoğurdun üzerine de haşladığımız karnıbaharları diziyoruz.Karnıbaharlar tuzsuz hazırlandığı iiçin bu aşamada biraz tuz serpilebilir.
*Kalan yoğurdu da kkarnıbaharların üzerine paylaştırarak döküyoruz.
*Üzerini süslemek için köz kırmızı biberi minik küpler halinde doğrayıp ortaya,incecik doğranan maydonozları da kenarlara serpiyoruz.(isteyen farklı şekilde de süsleyebilir.Mısır da fena durmaz hani
Not:Bu tarif bana aittir.Fakat daha once cahidejibek. com da yayinlandi.