Başka dile çevir

8 Kasım 2013 Cuma

PAÇANGA BÖREĞİ


Selamınaleyküm dostlarrr ..Nasılsınız bu gün..Bir dizide sürekli bahsediliyordu bu börek.Merak ettim yaptım.Bakalım nasılmış..
Malzemeler
  • 10-12 dilim pastırma
  •  2 yeşil biber
  •  bir küçük domates
  •  1 avuç dolusu maydanoz
  •  150 gram kadar taze kaşar
  •  2 yufka
  •  Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı
  • Tüm malzemeleri ufak ufak doğrayın, kaşar peynirini rendeleyin ve hepsini karıştırın. 
  • Yufkaları 8 adet üçgene bölün
  • Her üçgene iç harçtan koyup sigara böreğinden daha kalın ve yassı olacak şekilde sarın
  • Eğer arzu ederseniz çırpılmış yumurtaya batırıp galeta ununa buladıktan sonra da kızartabilirsiniz.
  • Kızaran börekleri kağıt havlu üzerinde biraz bekletip servis ediyoruz
  • Afiyet bal şeker olsun  :)

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI



 Merhabalar sevgili takipçilerim..Hayırlı cumalar diliyorum.Rabbim bu guzel günler hatrına günahlarımızı bağışlasın..Bu tatlıyı alt komşum medine teyzeciğimden öğrendim.Çok becerikli bir bayan.Neler yapar neler...Bakalım bunu nasıl yapmış
    Malzemeler

  • 350 g kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı  dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı
  • Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz).
  •  Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  •  Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; 
  • krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  • Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
  • Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.
  • Afiyet bal şeker olsun..  :))