Başka dile çevir

18 Ekim 2013 Cuma

TAVUK TANTUNİ (İYİ BAYRAMLAARRRR :))) )

Herkese merhabaaa  :))  Ben çocuklu bir bayanım lütfen geç güncellemem için darılmayın.Üstelik memur bir ailenin yıllık izinleri olur,bilen bilir..Uzunca bir zamandır internet erişimim olmadı.Sonra da hastalık,temizlik,bayram vs derken ancak geri dönebildim.Bunlar tatlı telaşlar :)) Bundan sonra hergun yepyeni tarifler yuklemeye çalışacağım Allah izin verirse.. Kurban bayramına en uygun tariflerden birini daha paylaşalım.Bunu tavuktan yapmıştım ama et ile de süper olur.:)
Malzemeler
  1. 2 parça tavuk göğsü
  2. 2 adet orta boy kuru soğan
  3. 2 adet sivri biber
  4. 3-4 diş sarımsak
  5. 1 adet kapya kırmızı biber(isteğe bağlı,rengi kırmızı olmasın diyenler kullanmasın)
  6. 1 tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
  7. 1 çay bardağı sıvı yağ
  8. 1 çay bardağı su
tuz ,karabiber,kırmızı pul biber.(baharatlar isteğe bağlı)
  Tavuklar minnacık küpler halinde doğranıp tencerede 1 çay bardağı su ile ,suyunu çekip hafif pembeleşene kadar kavrulur.Daha sonra sıvı yağ ile birlikte yine minnacık doğradığımız soğan,sarımsak ve biberleri katıyoruz.Onlarda ölünce salça ,tuz ve baharatlarımızı katıyoruz.5 dk daha kavurduktan sonra tantunimiz hazırrr :)
 
       Tantuni dürümünün içine salata koymak isteyenler 3-4 yaprak marul ile küçük bir kuru soğanı sumak ve tuzlayıp kullanabilir.Tabi patates kızartmasıda olur.Ben ikisinide yaptım.İsteyen istediği gibi salata yapabilir.Ben hazır lavaş kullandım..Değişik bir sunum olarak da pilav ile birlikte tabakta servis edilebilir. Son bir not olarak da tantuninin renginin hafif sarı olmasını isteyen salça ve kırmızı biber kullanmayıp birazcık köri katabilir.Aynı şeyi kırmızı etle de yapabiliriz.

                                                                                                   Afiyet şeker olsunn :))