Başka dile çevir

16 Kasım 2013 Cumartesi

KARNIYARIK


        Merhabalar ..Karnıyarık pişmeyen ev yok zannedersem.Ama hiç bilmeyenler için gelsin bu tarif...


Malzemeler
  • 6 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 250 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  1. Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
  2. Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
  3. Kızgın yağda hafif pembe kızartınız
  4. Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
  5. Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
  6. Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
  7. Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
  8. Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
  9. Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
  10. Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
  11. Afiyet bal şeker olsun  :))

2 yorum:

  1. eline sağlık kızçem tabiki bilmeyenler öğrensin

    YanıtlaSil
  2. Çok severim karnıyarık
    Yanına pilav
    Yanına cacık
    =)

    YanıtlaSil