Başka dile çevir

16 Kasım 2013 Cumartesi

ŞAKŞUKA

Malzemeler
  • * 3 adet orta boy patlıcan
  • * 2 adet çarliston biber
  • kızartmak için sıvıyağ
Sos için
  • - 3 adet orta boy domates
  • - 1 yemek kaşığı salça
  • - 1 adet orta boy soğan
  • - 3-4 diş sarımsak
  • - 1 su bardağı su
  • - 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. 20 dk kadar tuzlu suda bekletin.
  • Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Yeşilbiberleri ve domatesleri minik minik doğrayın.
  • Yağı tavaya dökün ve kızdırın. Süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
  • Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.
  • Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  • Son olarak su ve tuzu ekleyip sosu suyunu çekinceye kadar pişirin
  • Patlıcanları servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapın.
  • Not: 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır
  • Afiyet bal şekerolsun :))


1 yorum: