Başka dile çevir

24 Ekim 2013 Perşembe

KONYA USULÜ ZERDE(DÜĞÜNLERDE İKRAM EDİLİR)




Malzemeler
  • Yarım su bardağı pirinç (baldo cinsi)
  • Altı su bardağı su
  • Bir su bardağı şeker
  • 1/3 çay bardağı gül suyu
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım paket vanilya
  • Bir mama kaşığı kadar limon kabuğu rendesi

Yapılışı
  • Pirinci yıkayıp 15 dakika ıslatıyoruz. Suyunu süzüp pirinçleri tencereye koyup 6 bardak su kattıktan sonra iyice yumuşayana kadar kaynatıyoruz
  • Pirinç haşlandıktan sonra 1 bardak şekeri ilave edip 5-10 dakika daha kaynatıyoruz.
  •  Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı katıyoruz.
  • Yarım kaşık nişastayı biraz suyla ezerek içine ekliyoruz.
  • 10 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz.Zerdenin koyulaştığını göreceksiniz.En son gül suyunu katıp biraz daha kaynatıyoruz. Zerdemiz hazırdır . Soğumaya bırakıyoruz. Arzuya göre süsleyebiliriz 
  • Afiyet bal şeker olsun :)

1 yorum:

  1. O guzell gorunuyor diyorum ki kac gundur sanurim buraz kilo alyrum dusununce anladim bakyrum senden sinracramgaz mutfak ye sumeyye ye:))

    YanıtlaSil