Başka dile çevir

14 Kasım 2013 Perşembe

PIRASALI TART


Merhabalar.Degisik bir tarif ile karsinizdayim.Bakalim begenecekmisiniz.
Malzemeler

  • 5 ortaboy havuc
  • 5 orta boy pirasa
  • 1 su bardagi kasar peyniri rendesi
  • 1yemek kasigi tereyağ
  • 10 yaprak mifloy hamuru.kucuk kare olani
Yapilisi

  • Mifloy yumusayinca yagladiginiz pisirme kabiniza gore birbirine yapistirip acin.Ben tart kalibi kullandim.Kucuk yuvarlak borcam da olur.Mifloyun iki parcasini uzerine sepet sekli yapmak icin ayirin
  • Havuclari rendeleyip, incecik dogradigimiz pirasalarla birlikte 2yemek kasigi siviyagda yari pismis hale gelene kadar kavuruyoruz.Soguyunca da kasar peynirini ve arzu ettiğimiz baharatlari, tuzunu ekliyoruz
  • Kaliba ic harcini dokup ayirdigimiz mifloyleri yarim cm kalinliginda keserek uzerine sepet sekli veriyoruz.
  • Ic harcin gorundugu bosluklara tereyagini minik parcalar halinde paylastiriyoruz
  • Uzerine sadece hamur kisimlara gelecek sekilde yumurta sarisi suruyoruz
  • 180 derecede uzeri kizarana kadar pisiriyoruz 
  • Afiyet bal şeker olsun :-D

1 yorum: