Başka dile çevir

2 Kasım 2013 Cumartesi

BAMYA ÇORBASI(KONYA 'DAN :)) )

Konya düğün yemeklerinin vazgeçilmez bir parçasıdır bu çorba.Çok sulu olursa ,az taneli olursa beğenmezler :)Bu corbayi cok seven en az iki kase ister yemekleri dagitandan.Sabah sabah bamya corbasi yiyebilen koyu (goca gonyali)Konyalidan takipcilerine... :-):-):-):-)
Malzemeler:
  • 100 gram kuru bamya
  • 500 gram yarım yağlı kuşbaşı et(normal ölçüden biraz daha ufak doğranacak) 
  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı salça
  • 2 buçuk  çorba kaşığı tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Tuz
Yapılışı:
  •  İlk olarak bamyaları suda haşlayın daha sonra iplerinden sıyırın.
  • tencereye koyduğunuz yağı iyice kızdırın.
  •  Eti ilave edip iyice kavurun soğanları koyun bir kaç kez çevirin , salçayı ekleyin ve bamyayı ekleyin bir kaç defa karıştırın kaynatılmış suyu ilave edip limon tuzunu ekleyin
  • Su miktarı yaklaşık 2 litredir.Fakat kendiniz ayarlayabilirsiniz.Az katarsanız yemek gibi olur,çok katarsanız içindeki taneleri ara ki bulasın.
  • En az 40 dakika kaynatalım.Düdüklüde kısa sürede olur fakat düdüklüden korkarım ben bu çorba için :(
  • Afiyet bal şeker olsun :)
Not:Bu corbayi yaptigimda fotograf cekme firsatim olmadi.Ramazan ayi idi.Malum unuttum:-) Bu sebeple fotograf cahidejibek. com a aittir

5 yorum:

  1. bir gonyalı biyemegi bukadar güzel tarif edebilir

    YanıtlaSil
  2. bi gonyalı bukadar güzelmi anlatır yaaa harika kızçem

    YanıtlaSil
  3. bugün semoşda yaptı şevka şeyma hatice seyyare şevval irem yedi begendi herkesde yapsın hadiii

    YanıtlaSil
  4. yazabiliyorum çünküüü senin için ögrendim benyazarımda okurumda artık heryapyıgın güzel canım

    YanıtlaSil
  5. kuzum bak buna yorum yapmıştım gitmemiş bu ninnak bamyaları severim ben gerçekten nefis olmuştu ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil