Başka dile çevir

29 Ekim 2013 Salı

ORUK KEBABI(Kilis)


Selamınaleyküm dostlar ...
Evlilik uzerine guzel bir yazi yayinlanmis kadinlarkulubu nde.Okumak icin tik tik.. 

Kilis mutfağının özel yemeklerinden biri daha.Hadi bakalım nasılmış..

Malzemeler
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzuya göre kırmızı biber
  • 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı nane ve çöp şiş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı
  •  ince bulguru ıslatıp yumuşayıncaya kadar beklenir.( Suyun ölçüsünü kaçırırsak harcımız çok cıvık olur ve şişte durmaz )
  •  Genişçe bir kaba soğan ve sarımsak rendelenir.İçine kıyma ,baharatlar ve salça eklenir.Yaklaşık 15 dakika kadar yoğrulur. 
  • Daha sonra bu karışım 10-15 dakika dinlendirilir. Dinlenmesinin amacı elde ettiğimiz harcın çöp şişten düşmesini önlemektir.Tahta şişlere saplanarak kızartılır.
  • Afiyet bal şeker olsun :)

2 yorum: