Malzemeler
- 125 gr. Tereyağ Ya Da Margarin
- 1 çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 adet Yumurta
- 1 paket Vanilya
- 1 su bardağı Pudra Şekeri
- 2 yemek kaşığı Yoğurt
- 2 su bardağı Buğday Nişastası
- 1 su bardağı Un (Eğer Az Gelirse Ekleyebilirsiniz)
- 1 paket Kabartma Tozu
- Marmelat için istediğiniz birini kullanabilirsiniz.Ben kuru kayısı marmelatı yapmıştım onu kullandım.Biraz koyu kıvamlı bir marmelat daha iyi olabilir.
- Marmelat hariç hamurumuzu elimizi bırakana kadar yoğuruyoruz.
- hamuru 3-4 parçaya bölüyoruz ve onları yarım cm kalınlığında açıyoruz.İstediğimiz şekildeki bir kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarıyoruz.O şekillerin yarısına tam ortasına gelecek şekilde çok daha küçük yuvarlak bir cisimle delikler açıyoruz.
- Marmelatı tam olan şeklin ortasına yarım çay kaşığı kadar koyup delikli olan şekli üzerine kapatıyoruz
- Sıcak fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet bal şeker olsun :))
bende başka şekilde yapardım ama sizinkide güzel denemek lazım
YanıtlaSil