Şimdi Konya'dan esen rüzgara kaptıralım kendimizi ve bu nefis yemek nasılmış bakalım...
Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek(küp küp doğranmış)
- 200-250 gr kıyma
- 2 büyük boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- tuz ,karabiber
- EKMEKLERİ ISLATMAK İÇİN: 3 orta boy domates(rendelenecek),1 yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı sıvı yağ,1su bardağı sıcak su,arzuya göre 2 kibrit kutusu kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- ÜZERİ İÇİN:yarım demet maydonoz,1 kase sarımsaklı yoğurt,2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Önce kıymalı harcı hazırlayalım.Kıymayı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım.Daha sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip iyice kavuralım.Tuz ve baharatını ekleyelim.
- Kıyma kavrulurken domatesleri rendeleyip sıvı yağda hafif suyunu çektirelim.Suyunu çekince salçayı da ekleyip 3 dk kadar pişirelim ve kaynar suyunu da ekleyelim.Altını kapatmadan kaşar rendesini ekleyebilirsiniz
- Ekmekleri (ben küçük kare borcam kullandım) servis tabağına alalım.Üzerine domatesli sosu eşit şekilde gezdirelim.
- Bir kase sarımsaklı yoğurdumuzu da ekmeklerin üzerine gezdirelim.Kıymalı harcı da yoğurdun üzerine eşit şekilde yayalım.
- Üzerini doğranmış maydonoz ve sıvı yağda hafif kavrulmuş toz kırmızı biber sosu ile süsleyelim
- Afiyet bal şeker ola :))
- NOT:Bu yemeğin aslı kemikli et ve onun suyuyla yapılandır.Bir süre sonra inşallah onu da paylaşırım.