Yaparken " ya güzel olmazsa" diye korktuğum ama tadına bakanlardan olumlu tepkiler alınca yayınlamaya karar verdiğim bir çorba.Değişik ne yapsam acaba diyenlere...
Malzemeler
- 1 demet karalahana
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye veya barbunya
- ½ su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber veya acı sos
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz-karabiber
- 5-6 bardak sıcak su
Yapılışı
- Karalahanaları, ince kıyın. Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin. Doğradığınız lahanayı bir kaba alın, tuzla ovun. Daha sonra sıkıp bol suyla yıkayın. Soğanları ince doğrayın.
- Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanaları ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
- Bulguru, haşlanmış fasulyeyi ve sıcak suyunu ekleyin. Pul biber, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzla baharatlandırın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edip bir taraftan da karıştırın. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın
- Afiyet bal şeker olsun :))