- Yarım su bardağı pirinç (baldo cinsi)
- Altı su bardağı su
- Bir su bardağı şeker
- 1/3 çay bardağı gül suyu
- Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım paket vanilya
- Bir mama kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
Yapılışı
- Pirinci yıkayıp 15 dakika ıslatıyoruz. Suyunu süzüp pirinçleri tencereye koyup 6 bardak su kattıktan sonra iyice yumuşayana kadar kaynatıyoruz
- Pirinç haşlandıktan sonra 1 bardak şekeri ilave edip 5-10 dakika daha kaynatıyoruz.
- Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı katıyoruz.
- Yarım kaşık nişastayı biraz suyla ezerek içine ekliyoruz.
- 10 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz.Zerdenin koyulaştığını göreceksiniz.En son gül suyunu katıp biraz daha kaynatıyoruz. Zerdemiz hazırdır . Soğumaya bırakıyoruz. Arzuya göre süsleyebiliriz
- Afiyet bal şeker olsun :)