Merhabalar ..Karnıyarık pişmeyen ev yok zannedersem.Ama hiç bilmeyenler için gelsin bu tarif...
Malzemeler
- 6 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 250 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yeşil sivri biber
- Tuz, karabiber
Yapılışı
- Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
- Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
- Kızgın yağda hafif pembe kızartınız
- Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
- Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
- Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
- Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
- Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
- Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
- Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
- Afiyet bal şeker olsun :))
Malzemeler
- * 3 adet orta boy patlıcan
- * 2 adet çarliston biber
- kızartmak için sıvıyağ
Sos için
- - 3 adet orta boy domates
- - 1 yemek kaşığı salça
- - 1 adet orta boy soğan
- - 3-4 diş sarımsak
- - 1 su bardağı su
- - 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. 20 dk kadar tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Yeşilbiberleri ve domatesleri minik minik doğrayın.
- Yağı tavaya dökün ve kızdırın. Süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
- Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.
- Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
- Son olarak su ve tuzu ekleyip sosu suyunu çekinceye kadar pişirin
- Patlıcanları servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapın.
- Not: 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır
- Afiyet bal şekerolsun :))