Merhabalar sevgili takipçilerim..Annem bilir benim ne kadar bulgur sevdiğimi..Bir bulgurlu tarif vereyim dedim bakalım beğenecekmisiniz..
Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kimyon
Sosu için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 diş sarumsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet domates rendesi
Süslemek için
- maydanoz
- bir kase sarımsaklı yoğurt
Köfteleri haşlamak için:
- 2 litre su
- Limon tuzu bir çay kaşığı ve normal tuz kaynatilir
- Köfte için verilen tüm malzemeler ılık su yardımıyla yoğurulur ve macun kıvamına getirilir,
- Elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi hafifçe ıslatarak ufak köfteler yapılır bu köfteciklerin üstüne serçe parmakla bastırılıp düğme şekli verilir, unlanmış tepsiye dizilir.
- Sosu için bir tavada yağ ısıtılır, dövülmüş sarımsak hafifçe kavrulur, biber salçası ve domates rendesi biraz limon suyu eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirilir.
- Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alınır.
- Pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve en son olarak ince kıyılmış maydanozla süslenir.NOT: benim maydonuzum kalmamıştı.Fotoğrafta ondan yok :))
- Afiyet bal şeker olsun.. :)