Merhabalar sevgili takipcilerim..2gunluk aradan sonra yeniden bulusmak guzel.Dis problemim yuzenden yeni yazilar yayinlayamadim.Bu sizlere gitsin:)
KARNIBAHARLI KARIŞIK SALATA
Malzemeler:
-İri greyfurt büyüklüğünde karnıbahar
-2 orta boy patates
-1 orta boy soğan
-4 diş sarımsak
-1,5 su bardağı sulu yoğurt
-3 veya 4 kaşık mayonez
-tuz ,kimyon ve kekik
-1 tane köz kırmızı biber
-3 de 1 demet maydonoz
Yapılışı:
* Öncelikle karnıbaharı çatala gelecek kadar küçük çiçekler haline getirip üzerini örtecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz
*Patatesleri ,soğanı ve sarımsakları rendeyeyip 4-5 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz.
*Patatesler kavrulurken yoğurt ile mayonezi karıştıralım.Biraz tuz ekleyebiliriz.İsteyenler 1diş sarımsak da rendeleyebilir.
*Patatesler kavrulduktan sonra yarımtatlı kaşığı tuz,bir tatlı kaşığı kekik ve bir tatlı kaşığı kimyonu da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
*Eğer bu salatayı ilimler halinde serviz etmek istiyorsak patates tabakasının biraz kalın olması lazım.Bu sebeple küçük bir tabağa(ben en küçük dikdörtgen borcam kullandım)patatesleri yayıyoruz.
*Üzerine hazırladığımız yoğurdun 3 de 1 ini döküp yayıyoruz
*Yoğurdun üzerine de haşladığımız karnıbaharları diziyoruz.Karnıbaharlar tuzsuz hazırlandığı iiçin bu aşamada biraz tuz serpilebilir.
*Kalan yoğurdu da kkarnıbaharların üzerine paylaştırarak döküyoruz.
*Üzerini süslemek için köz kırmızı biberi minik küpler halinde doğrayıp ortaya,incecik doğranan maydonozları da kenarlara serpiyoruz.(isteyen farklı şekilde de süsleyebilir.Mısır da fena durmaz hani
Not:Bu tarif bana aittir.Fakat daha once
cahidejibek. com da yayinlandi.