Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 300 gr kadar kuşbaşı doğranmış dana eti
- 2 adet havuç
- 4 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
-3 diş sarımsak
-1 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber
- yarım demet maydonoz
- Kızartmak için sıvıyağ
- 1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi hazırlayalım.Düdüklü tencerede bir yemek kaşığı tereyağını kızartıp etleri ekleyelim.Hiç su katmadan ,düdüklü fışşşş sesini çıkartınca düdüğünü indirip yarım saat kısık ateşte pişirelim.Etler pişerken patlıcanlara geçelim
- Patlıcanların saplarını kesip ortadan ikiye kesin. Yani 3 patlıcandan 6 adet saksı elde edeceğiz.
- Her patlıcanın ortasını tatlı kaşığı veya bıçakla oyun. Dolmada olduğu gibi fazla oymayın. Patlıcanlar etli kalmalı.
- Patlıcanları tuzlayıp 30 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
- Patates ve havuçları az yağda soteleyelim
- Soğan ,sarımsak ve biberi yemeklik doğrayıp patates -havuç karışımına ekleyelim.
- Salçayı da ekleyip 3 dk daha pişirelim
- Küp doğranmış domatesleri ve haşlanan kuşbaşıları da ekleyip, 15 dakika kadar pişirelim.Yanlız etleri ekledikten sonra çok karıştırmayalım.
- Son olarak kapatmadan önce içine maydonozu doğrayıp ekleyin. Tuz ve baharatları da atıp altını kapatın.
- Kızarmış patlıcanların içini bu harçla doldurun. Dilerseniz üzerine domates ve kaşar dilimi de koyabilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı domates salçasını 1,5 su bardağı su ile ezip patlıcanların aralarına dökelim ve 200 derecelik fırında 30 dk pişirelim.Üzerindeki Domates ve kaşar pişene kadar yani
- Afiyet bal şeker olsun :)
çok hoş görünüyor annen begendi yapacak
YanıtlaSilbende yeni yazıyorum ama gitmiyor beceremiyorum herhalde yaaa
YanıtlaSilpatlıcan da saksı değil tas gibi mübarek =))
YanıtlaSil