Selamınaleyküm dostlar ...
Evlilik uzerine guzel bir yazi yayinlanmis kadinlarkulubu nde.Okumak icin tik tik..
Kilis mutfağının özel yemeklerinden biri daha.Hadi bakalım nasılmış..
Malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Arzuya göre kırmızı biber
- 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı nane ve çöp şiş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- ince bulguru ıslatıp yumuşayıncaya kadar beklenir.( Suyun ölçüsünü kaçırırsak harcımız çok cıvık olur ve şişte durmaz )
- Genişçe bir kaba soğan ve sarımsak rendelenir.İçine kıyma ,baharatlar ve salça eklenir.Yaklaşık 15 dakika kadar yoğrulur.
- Daha sonra bu karışım 10-15 dakika dinlendirilir. Dinlenmesinin amacı elde ettiğimiz harcın çöp şişten düşmesini önlemektir.Tahta şişlere saplanarak kızartılır.
- Afiyet bal şeker olsun :)
harika görünüyor denemek lazım =)
YanıtlaSilçok güzel olmuş anneciğinede yap
YanıtlaSil