Şimdi Konya'dan esen rüzgara kaptıralım kendimizi ve bu nefis yemek nasılmış bakalım...
Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek(küp küp doğranmış)
- 200-250 gr kıyma
- 2 büyük boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- tuz ,karabiber
- EKMEKLERİ ISLATMAK İÇİN: 3 orta boy domates(rendelenecek),1 yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı sıvı yağ,1su bardağı sıcak su,arzuya göre 2 kibrit kutusu kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- ÜZERİ İÇİN:yarım demet maydonoz,1 kase sarımsaklı yoğurt,2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Önce kıymalı harcı hazırlayalım.Kıymayı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım.Daha sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip iyice kavuralım.Tuz ve baharatını ekleyelim.
- Kıyma kavrulurken domatesleri rendeleyip sıvı yağda hafif suyunu çektirelim.Suyunu çekince salçayı da ekleyip 3 dk kadar pişirelim ve kaynar suyunu da ekleyelim.Altını kapatmadan kaşar rendesini ekleyebilirsiniz
- Ekmekleri (ben küçük kare borcam kullandım) servis tabağına alalım.Üzerine domatesli sosu eşit şekilde gezdirelim.
- Bir kase sarımsaklı yoğurdumuzu da ekmeklerin üzerine gezdirelim.Kıymalı harcı da yoğurdun üzerine eşit şekilde yayalım.
- Üzerini doğranmış maydonoz ve sıvı yağda hafif kavrulmuş toz kırmızı biber sosu ile süsleyelim
- Afiyet bal şeker ola :))
- NOT:Bu yemeğin aslı kemikli et ve onun suyuyla yapılandır.Bir süre sonra inşallah onu da paylaşırım.
konya nın güzel bir yemegi harika olmuş
YanıtlaSilŞu adsızlara ad koyma işlemi yok mu balım ya? Kim ne konuşuyor belli değil. Bu arada bu görüntü muhteşem nefis görünüyor.
YanıtlaSil