Merhabalar ..Karnıyarık pişmeyen ev yok zannedersem.Ama hiç bilmeyenler için gelsin bu tarif...
Malzemeler
- 6 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 250 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yeşil sivri biber
- Tuz, karabiber
- Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
- Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
- Kızgın yağda hafif pembe kızartınız
- Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
- Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
- Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
- Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
- Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
- Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
- Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
- Afiyet bal şeker olsun :))
eline sağlık kızçem tabiki bilmeyenler öğrensin
YanıtlaSilÇok severim karnıyarık
YanıtlaSilYanına pilav
Yanına cacık
=)