Merhabalar..Bu nefis yemeğin tarifini Hataylı arkadaşımdan almıştım.Süper bir yemek.Ramazan davetinde yaptım.Beğenildi.İnşallah sizde seversiniz..
Malzemeler
- Yarım kg. ortayağlı kıyma
- Bir demet maydanoz
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Göz kararı tuz
- Sosu için 2 tatlı kaşığı salça(karışık olabilir),yarım su bardağı su,yarım çay bardağı sıvı yağ
- Maydanoz, soğan, biber çok ince doğranır.
- Kıyma ve baharatlarla karıştırılarak özleşene kadar yoğrulur pişerken parçalanmaması için iyice yoğurulmalı.
- tepsiye bastırarak yayılır(ben buyuk kare borcam kullandım),dilimlere kesilir üzerini süslenip sosu ilave edilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir.
- afiyet bal şeker olsun :)
Konya usulu hatay tepsi;) bunu ne zaman yaptin be ya ben hep kacirmisim guzel seyleri;( sence ben kimim
YanıtlaSil