Selamınaleyküm dostlar ve dost kalanlar...Bu muhteşem pastacıklar fırını bozulana,doğalgaz elektirikten ucuz diyenlere bire bir... Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
- Pandispanya için:2 yumurta
- 1 fincan şeker
- 1fincan un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tepeleme çay kaşığı kakao
- arzuya göre limon kabuğu rendesi
- Krema için:2 çay bardağı süt
- 2 tepeleme tatlı kaşığı un
- yarım çay bardağından bir parmak fazla şeker
- bir tatlı kaşığı tereyağ
- Çikolata sos için:1 çay bardağı süt
- 1 tepeleme çay kaşığı nişasta
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tereyağ
- ben hazır çikolata soslarından kullandım ama bunu yapmanızı tafsiye ederim
- Pandispanyayı hazırlayalım(önce şeker ve yumurtaları çırpıp sonra diğer malzemeleri ekliyoruz)
- kahve fincanlarının içini sıvı yağ ile bir güzel yağlayıp unladıktan sonra pandispanyayı paylaştırıyoruz.Ben tepesi kesilmiş piramit şekline fincan kullandım tuhaf oldu.Birtanesi yuvarlak fincandı o da fotoğraftaki :))
- Kapağını örttüğümüz zaman fincanlara dokunmayacak derinlikte bir tencereyi kaptığımız gibi ocağa koyuyoruz.Duuurr hemen altını açma.Fincanları yerleştirelim ,fincanların yarısını az geçecek kadar kaynar su ile dolduralım .. Şimdi açabiliriz ocağın altını :)
- Temiz bir havluyu tencerenin ağzına geriyoruz ve kapağını kapatıyoruz.Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp,en küçük ocakta 15 dk pişiriyoruz.
- Pişince hemen açmayın kapağı fosss diye sönebilir :)
- 5-10 dk sonra kapağı açıp fincanlarımızı azıcıkda tezgahın üzerinde dinlendiriyoruz
- geniş bir tepsiye fincanları ters çevirip ayenen buyuk pastalarda olduğu gibi enine ikiye bölüp ara kremasını koyuyoruz.Haa eğer isterseniz pandispanyaları birer kaşık sütle ıslatabilirsiniz
- Üzerine de çikolata sosunu gezdirip arzuya göre süslüyoruz..
- Afiyet bal şeker ola :)
Valla harikasin caniimm:)) (sumeyye)
YanıtlaSilben yedim tattım enfestiii tavsiye ederim öpüldün kuzu! Hümeyra
YanıtlaSil